Den Helder - Maastricht loop

persoonlijke verhalen van deelnemers

Tijdens een gezellig samenzijn in een vriendenclub van wandelaars werd door Petra gevraagd “wij zoeken nog vrijwilligers welke mee willen doen met de Helma tocht “

Korte uitleg van Petra, basiskamp, lopers en fietsers.

Meteen een reactie van Wim en ondergetekende, schrijf ons maar in, de uitleg fascineerde ons denk ik later.

Thuis gekomen “heb je wel tijd? Kun je dat wel ?“ Niet moeilijk doen maar er zijn.

De voorbereidingen met maar matig het gevoel krijgen wat het allemaal in zou houden, het was enigszins voor mij op dat moment nog “grijs gebied”.

De indeling, en tijdstip vertrek, “ja, zal wel “.  

De start nachts om 03.00 uur in Den helder, koud, maar meteen mooi in het donker door de duinen. Na 6 uur gefietst te hebben en de lopers totaal 65 km afgelegd te hebben, het basiskamp.

Nu snap ik wat met een basiskamp betekend “geoliede machine van catering, helpers, chauffeurs, masseurs, etc. Top.

Even een korte nachtrust met z’n allen in stapelbedden in een vrachtwagen. Telkens 6 uur op en af. Onderweg de ene mooie stad/ dorp/rivier/kanaal/omgeving gezien te hebben.

De aankomst zondag middag in Maastricht, mooi, en avonds in Berghem met een groots onthaal met velen belangstellenden, dat deed iedereen goed.

Voor mij was het een geweldige ervaring welke ik niet had willen missen, en laten wij eerlijk zijn we kennen allemaal deze verschrikkelijke ziekte, op deze manier dragen wij toch iets bij wat weer een goed gevoel geeft.  

En wat is het toch fijn, dat je mag genieten van de saamhorigheid tijdens deze dagen (jong en oud) dat was echt tof.

Een dik tevreden deelnemer Jan v. Erp en organisatie dik compliment.

_______________________________________________________________

Wauw! In een woord geweldig. Wat een ervaring, van te voren nooit kunnen bedenken hoe mooi dit was. Wat een topprestatie hebben wij met z'n allen geleverd. Samen met het team van Stichting Berghem tegen kanker de estafetteloop van Den Helder naar Maastricht gelopen. Dit is zo'n 427 km waarvan ik er ongeveer 58 km heb mogen lopen. Een ding heb ik wel gemerkt, samen zijn we één team en we doen het SAMEN!